Algemene informatie.
Al meer dan 50 jaar (in 2005 heeft de Stichting dit heuglijk feit gevierd met een dagtocht voor de deelnemers naar Bobbejaanland en een feestavond voor de vrijwilligers) bestaat het Kindervakantiewerk Tilburg. Onder een overkoepelende Stichting, die vooral de subsidiegelden vanuit de Gemeente evenredig verdeelt, zijn 11 zelfstandige afdelingen in 11 verschillende wijken in Tilburg actief (Udenhout en Berkel-Enschot hebben een eigen kindervakantiewerk). Deze afdelingen, bestaande uit honderden vrijwillig(st)ers, verzorgen, ieder op een eigen manier, in de laatste en/of voorlaatste week van de zomervakantie voor zo'n 2300 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar een thematisch, creatief, speels en sportief programma. Een programma, meestal maanden van tevoren al met heel veel zorg voorbereid, dat plaats vindt op het eigen terrein of in de eigen wijk (Vlaamse kermis, vossenjacht, sport- en spelactiviteiten, playback-optredens, enz.) of elders (uitstapjes naar attractie-/recreatieparken, het zwembad, de duinen, enz.).
De financiŽle bijdrage van ouders voor zo'n daverende week voor hun zoon en/of dochter is, gezien de subsidie vanuit de Gemeente en de financiŽle mogelijkheden die iedere afdeling zelf heeft door sponsorgelden en opbrengsten uit verschillende activiteiten die de leiding zelf onderneemt "om de kas te spekken", relatief laag: gemiddeld zo'n 30 euro per week (inclusief bus- en entreegelden, snoep, drinken, prijsjes , enz.).
Kortom: Kindervakantiewerk staat voor een week vol plezier, gezelligheid en sfeer, zowel voor de deelnemers als voor de leiding.

Peter van der Bruggen (voorzitter).